BESLENME
Fonksiyonel Tıp Beslenmesi
Fonksiyonel tıp, hastalığın kök sebebini belirleme dayanır. Sizin biyolojik fonksiyonlarınızın , hasta olmadan geçirdiğiniz günlerinizdeki gibi çalıştırılmasına odaklanır. Tanı koymak yerine bozuk olan fizyolojik yapıyı yeniden düzetmek ve doğru şekilde çalışmasını sağlamak için uğraş verir. Fonksiyonel tıp kişiye özgüdür. Kişinin aile, sosyal, çevre etkenlerini ve tıbbi geçmişini ayrıntılı olarak inceler.
Fonksiyonel tıp basitçe tanı koymak ve hangi ilaçların veya ameliyatın en iyi şekilde tedavi edileceğini belirlemek yerine, hastanın geçmişine ve biyokimyasına derinlemesine inceleyerek bu hastanın neden hastalandığı araştırır.
Fonksiyonel tıp 7 ana biyolojik dengesizlik üzerinden yola çıkarak, 2 soruyu cevap arar:
Hastanın kurtulması gereken bir fazlalık ya da sorunu var mı? (Zehirler, Alerjenler, Enfeksiyon, Stres, Kötü yiyecek seçimleri gibi)
Hastanın optimal fonksiyonu için karşılanmamış bireysel bir ihtiyacı var mı? (Mikro besinler, Hormon dengesi, Uyku, Egzersiz, Gevşeme, Sevgi, Anlam ve amaç gibi)
Sporcu Beslenmesi
Sporcu beslenmesiher geçen gün hem takım sporları hem de bireysel sporlarda önemini arttırmaya devam etmektedir. Bunun en önemli sebebi insan vücudunun egzersizin yoğunluğuna ve spor dalına göre farklı besin ihtiyaçlarına çok farklı zamanlarda ihtiyaç duymasıdır. Ayrıca sporcunun yaşı, cinsiyeti ve spor geçmişine göre besinlerin seçimi vücudu doğrudan etkilemektedir. Doğru beslenen bir çocuk – adölesansporcu, büyüme ve gelişme sürecini sağlıklı (kas gelişimi, boy uzaması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi vb.) bir şekilde tamamlayacak
Hastalıklarda Beslenme
Günümüzde stres, kirli hava ve sağlıksız besinler yüzünden beslenme sebepli hastalıklar giderek artış göstermektedir. Sabah yorgun kalkmak veya genel mutsuzluk artık normal kabul edilmektedir. Farkında olduğunuz, bilmediğiniz veya tanısı konmuş bir hastalığınız varsa size göre bir beslenme programı ile yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.
Kurumsal Beslenme Danışmanlığı
Sağlıklı beslenme, çalışanların ve yöneticilerin verimliliğini şirkettebaşarı ve motivasyonu güçlendirir. Beslenme danışmanlığı kilo, özel beslenme ve diyet eğitimleri, mutfak için gıda satın alması sağlıklı beslenme önerilerini akla getirir. Ancak pek çok araştırma gösteriyor kikurumsal beslenme danışmanlığı hizmeti alan çalışanların şirkette bağlılığı daha iyi.
Online Beslenme Danışmanlığı
Hayatımız günden güne hızlanıyor. Yoğun iş hayatı, trafik ve modern hayatın getirdiği tüm sorumluluklar bugün çok daha fazla vaktimizi alıyor. Modern yaşamın getirdiği koşuşturmaca aynı zamanda kendine vakit ayırma, boş zamanları değerlendirme gibi konuları da gündeme getirdi. Yani bugün eskiye göre çok daha yoğun bireyler olsak da, kendimize zaman ayırma, sevdiklerimizle kaliteli zaman geçirme konusundaki farkındalığımız çok daha yüksek. Kendine zaman ayırma isteği, yoğun iş temposu gibi konular online diyeti popüler hale getirdi. Ayrıca yaşadığı yerde diyetisyen olmayan ya da yurt dışında yaşayıp Türk diyetisyenlerle çalışmak isteyen kişiler için de online diyet bir çözüm sunmaktadır
Kilo verme, kilo alma, hastalıklarda beslenme gibi konularda bir uzmanla birlikte çalışmak sağlığımız açısından son derece önemlidir. Online diyet programları ise mekân ve ulaşılabilirlik gibi problemleri ortadan kaldırarak, beslenme danışmanlığı hizmetine erişimi kolaylaştırmaktadır.
Kilo Kontrolüne Yönelik Beslenme Danışmanlığı
Zayıflamaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı: Obez ya da ya da hafif şişman olmak yaşam kalitesini bozan; diyabet, kalp hastalıkları, bağışıklık sistemi, kanser vb. başta olmak üzere kronik hastalıkların ortaya çıkmasına neden olan önemli bir sağlık sorunudur. Zayıflamaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı'ndaBireysel Beslenme Danışmanlığıgörüşmesi yapılarak ulaşılması gereken vücut ağırlığı, vücut yağ oranı, yağ miktarı, bölgesel yağ dağılımı, doku sağlığı, metabolik yaş hedefleri ve bu hedeflere ulaşılabilecek süreç danışanla birlikte belirlenir.
Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı: Kilo alabilmek bazen kilo vermekten zor olabilir. Kilo almak için düzenli ve istikrarlı bir şekilde beslenme programının takip edilmesi gerekir. Boya göre olan vücut ağırlığının yaniBKİ değerinizin18,5'tan düşük olması zayıf olduğunuz anlamına gelir. Zayıflık, vücutta enerji depolarının yetersizliği, düşük kas kütlesi, düşük vitamin - mineral düzeyleri, bağışıklık sisteminin savunmasız hale gelmesiyle ilişkili sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle kilo alamamanızın altında yatan nedenler incelenip, size özel beslenme programı ve gerekli durumlarda verilebilecek beslenme takviyeleri ile normal ve sağlıklı bir vücut ağırlığı hedeflenmelidir.